Over Ingrid

Ik schrijf verhalen en heb een passie voor het theater

ingrid

Waarom schrijf ik?

Mijn achtergrond

Het schrijven van verhalen, en daarmee het maken van een andere wereld, vond ik op de lagere school al geweldig. Op papier kwam ik beter uit mijn woorden dan met mijn stem. Mijn eerste schrijfsels waren vooral kort en bondig: een writer's block loste ik op door de hoofdpersonen binnen een paar woorden dood te laten gaan.

Inmiddels zet ik langere verhalen op papier en lijkt er zelfs een heel boek te ontstaan… Daarnaast schrijf ik graag blogs, columns, korte verhalen en gedichten. Met de oprichting van Tekstvisie heb ik van schrijven mijn beroep kunnen maken. Voor de Groninger Gezinsbode ging ik regelmatig op pad om mensen te interviewen over initiatieven in de stad Groningen. Verder heb ik onder meer geschreven voor de Universiteitskrant (rubriek 'Hapje') en 3VOOR12 Groningen.

Door te reizen, ontstaat er voor mij een mogelijkheid om nieuwe werelden te ontdekken. Ik kom altijd thuis met teveel foto's en met de nodige inspiratie voor de reisblog Jouw Zonvakantie.nl. De wereld roept echter ook veel vragen bij mij op. Een mooie manier om die vragen te stellen is cabaret. Met cabaretformatie Fier trad ik meerdere keren op; in onze voorstellingen maakten wij een grote knipoog naar het dagelijks leven.

Het lijkt mij fantastisch om in de toekomst een eigen theaterprogramma te maken. Voor Theater 050 schrijf ik over de voorstellingen die ik bezoek. Voor mij is dit een fijne manier om voorstellingen te duiden en hopelijk de wereld een stukje beter te kunnen begrijpen.

Kortom: schrijven is mijn wereld.

Wat doe ik?

Overzicht creatieve projecten
Jouw Zonvakantie

Voor Jouw Zonvakantie, een site die gemaakt wordt door een enthousiast team van reisliefhebbers, schrijf ik reisblogs en informatieve teksten. Ook ben ik betrokken bij de eindredactie.

Kunstberg

Kunstberg heb ik opgezet met het idee om jongeren in ziekenhuizen een mooi moment te kunnen bieden. Op de site van Stichting BeeldBepalend staat meer informatie over dit project.

Theater 050

Op de website Theater050.nl beschrijf ik mijn belevingen als toeschouwer en deelnemer in de theaters van Groningen. Ik vertel over zaken die mij opvallen en geef duiding aan de voorstelling.

Uitgeprobeerd

Soms koop ik iets, blijkt het totaal niet te werken en denk ik: had ik dat maar eerder geweten! Vandaar dat ik Uitgeprobeerd.nl heb ontwikkeld: een site met eerlijke reviews over producten en diensten.

Ingriddevries.nl

Ook als je een eenmanszaak opricht, moet je vaak creatief zijn. Op Ingriddevries.nl houd ik een blog bij over mijn ervaringen tijdens het starten en onderhouden van mijn bedrijf Tekstvisie.

Overige projecten

Ik heb meerdere keren mogen bijdragen aan een voorstelling. Dromen die ik nog heb zijn: een boek uitgeven en een eigen cabaretprogramma maken. Heb je zelf een tof idee? Ik hoor het graag.