Selecteer een pagina

Teksten

Ingrid is lang geleden begonnen met schrijven. Op de lagere school schreef zij schriften vol met verhalen die dikwijls slecht afliepen voor de hoofdpersoon…. In het jaar 2005 besloot Ingrid om zich meer te verdiepen in het schrijfproces zélf: wat maakt een tekst bijzonder?

Naast het schrijven van verhalen, houdt Ingrid zich bezig met gedichten en columns. In 2010 schreef zij samen met Martijn Lindeboom voor de rubriek Hapje in de Universiteitskrant: een weekblad voor de Rijksuniversiteit Groningen. Van februari 2011 tot april 2015 was Ingrid actief voor 3VOOR12 Groningen. Verder is er werk van Ingrid gepubliceerd in diverse bundels, tijdschriften, bladen en op websites. Een aantal van deze teksten heeft zij voorgedragen aan publiek, o.a. tijdens Proza Proeven Groningen en bij presentaties vanuit het Schrijflaboratorium.

Mini-verhalen

Een mooi verhaal heeft niet altijd veel woorden nodig. Daarom houdt Ingrid zich af en toe bezig met de uitdaging om verhalen te schrijven die niet meer dan 130
woorden bevatten. Het zijn kleine portretjes: soms nuchter, soms absurd, soms onzinnig, maar altijd in hapklare brokken.

Lees meer

Plons

Plons is ingezonden voor een verhalenwedstrijd van Op Ruwe Planken: Bestemming Onbekend. Deelnemers van deze schrijfwedstrijd moesten eerst zelf een locatie bedenken voor de concurrentie en kregen daarna zelf een locatie toegewezen. De locatie die Ingrid kreeg toegewezen was: op een boot aan de westkust van Australië, omgeven door bultruggen.

Lees meer

Buiten Wereld

Dit gedicht is geschreven naar aanleiding van het thema ‘over de grens’. Bij dit gedicht heeft Ingrid een korte film gemaakt (ca 1,5 minuut); deze werd op 26 januari 2010 bij de Usva vertoond tijdens de eindpresentatie van de cursus Film & Televisie maken.

Lees meer

Brief voor Bastiaan

Voor de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd heeft Ingrid eind oktober 2009 twee gedichten geschreven die allebei de tweede ronde hebben bereikt: Verloren en Brief voor Bastiaan. De inspiratie voor Brief voor Bastiaan haalde Ingrid uit het tv-programma Benelux’ Next Top Model. Er ontstond een publieke discussie, o.a. naar aanleiding van uitspraken die stylist Bastiaan van Schaik deed in dit programma: in hoeverre is het realistisch om modellen zo slank mogelijk te laten zijn?

Lees meer

Ontheemd

Dit verhaal over thuiskomen is geschreven in augustus 2009 als inzending voor een verhalenwedstrijd van Volkskrant Reizen. Ontheemd is tevens opgenomen op de site van Volkskrant Reizen.

Lees meer

Europa en ik

Deze column heeft Ingrid geschreven als bijdrage voor een columnwedstrijd Europa en jij. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Openbare Bibliotheek van Groningen in verband met de Europese verkiezingen van 4 juni 2009.

Lees meer

Damsterdiep

Gedicht over het Damsterdiep. Hierbij heeft René de Boer een korte film over het Damsterdiep gemaakt; deze is op 23 januari 2009 uitgezonden op OOG-tv, de lokale zender van Groningen.

Lees meer

Nachtschade

Dit gedicht is gepubliceerd in de bundel Dag en nacht (2008) van het Schrijflaboratorium. René de Boer heeft hierbij een korte film gemaakt, deze is op 26 november 2008 en op 26 maart 2009 vertoond in het Usva-theater.

Lees meer

Verboden toegang

Dit zeer korte verhaal bestaat uit minder dan tweehonderd woorden. Op 11 maart 2008 heeft Ingrid tijdens Proza Proeven Verboden toegang voorgedragen in combinatie met een langer verhaal.

Lees meer

Laatste ochtend

In november 2007 was er een foto-expositie te bewonderen in de Usva: Cityscapes. Hierbij heeft een Groningse (Sabina Theijs) New York gefotografeerd en is Groningen gefotografeerd door een New Yorker (Ken Schles).
Tussen het werk van deze fotografen, hingen ook gedichten van het Schrijflaboratorium over het leven in de stad, waaronder Laatste ochtend van Ingrid de Vries. Bij dit gedicht is een korte film gemaakt die tijdens de opening van Cityscapes werd vertoond.

Lees meer

Stripverhaal

Dit stripverhaal is het resultaat van een stripverhalenwedstrijd van het Dagblad van het Noorden. Hierbij heeft Sigrid de Jong twee pagina’s getekend op basis van ideeën en ruwe schetsen van Ingrid.

Lees meer