Selecteer een pagina

Over Ingrid

Op het moment dat Ingrid schrijven leerde op de lagere school, ontdekte ze een nieuwe wereld waarin alles beïnvloedbaar was met behulp van een vulpen. Dit vond ze prachtig. Wanneer Ingrid een verhaal niet meer leuk vond, liet ze de hoofdpersoon in een paar woorden doodgaan en maakte ze een betere wereld.

Nog steeds vindt Ingrid schrijven geweldig. Ze houdt zich daarbij vooral bezig met korte verhalen, columns en gedichten. Van februari tot en met juni 2010 schreef zij 1x per twee weken voor de Universiteitskrant (rubriek Hapje). Hiervoor volgde zij, samen met Martijn Lindeboom, colleges in een ander vakgebied. Momenteel schrijft Ingrid voor de website van 3VOOR12 Groningen.

Het werk van Ingrid is opgenomen in diverse verhalenbundels, zoals: Het kind in mij (Helmond, 2010), De twintig beste 2009: een keuze uit de verhalen van de Schiedamse schrijfwedstrijd Piet Paaltjens (Schiedam, 2009) en in twee bundels van het Usva Schrijflaboratorium: Alle Ruimte (Groningen, 2006) en Dag en nacht (Groningen, 2008).

Van september 2006 tot april 2010 maakte Ingrid met veel plezier deel uit van cabaretgroep Fier (regie advies Karin Noeken). Hierbij heeft zij samen met Renie Bahlmann en Deborah Mebius twee cabaretprogramma’s gemaakt: Niets menselijks is ons vreemd (2007) en Fier-factor (2008/2009). Afgelopen jaren heeft Fier meerdere keren opgetreden, o.a. in het Prinsentheater te Groningen. In augustus 2007 was Fier te zien op de Safari (een productie van Theaterwerkplaats De Prins van Groningen) tijdens het Noorderzonfestival.

Naast cabaret en schrijven heeft Ingrid een derde passie: fotografie. Ze houdt ervan om lekker buiten te zijn met de camera en geïnspireerd te raken door alles wat er op haar pad komt. Ze vindt het boeiend om alledaagse situaties vast te leggen, omdat de ‘echte wereld’ altijd vragen bij haar oproept. Wat weer een mooi uitgangspunt kan vormen voor een nieuwe tekst…