Selecteer een pagina

Ik heb een voortreffelijk gebit. Voor mijn tandarts wel te verstaan. Mijn gebit is zeg maar, het Groninger Forum van de tandheelkunde. Afgezien van een kunstgebit (dat zou achteraf gezien toch wel goedkoper zijn), heb ik de bingo-kaart van mogelijke behandelingen en bijbehorende specialisten bijna vol. Aan deze fratsen heb ik nooit een bolle kop overgehouden. Tot nu…

De ingreep van de kaakchirurg is spannend… (Welke mafketel laat er vrijwillig een schroef in haar kaakbot jassen? Nou, ik dus) Desondanks huppel ik gewoon naar huis (lang leve de verdoving) en eigenlijk valt de pijn daama (lang leve de paracetamol) best wel mee. Gerustgesteld ga ik slapen. De volgende dag word ik wakker met een soort van ei op mijn wang. Ik krijg met geen mogelijkheid mijn rechter mondhoek omhoog. Erg raar als je moet lachen en dat je slechts een scheve grijns kunt produceren. ’s Avonds ga ik samen met mijn hamsterhoofd naar een schrijfbijeenkomst. Het zal anderen vast minder opvallen dan mezelf, bedenk ik nog. Toch is zo’n beetje de eerste vraag: “Ingrid, wat is er met jouw gezicht aan de hand?” Schrijvers zijn oplettende mensen.

Een half oog…

Zwellingen zijn normaal, staat er in de begeleidende brief. Bovendien zou het na twee dagen op zijn heftigst zijn. Ai, dit is nog maar dag 1. En inderdaad: de dag daarna word ik wakker en kan ik amper mijn rechteroog open doen. Als ik iets wil zien door dat oog, dan moet ik over mijn gezwollen wang heenkijken. Balen, want ik wil naar het FestiValderAa: cultuur en natuur opsnuiven en meehelpen met het maken van mooie stop motion filmpjes. In plaats daarvan kijk ik half (pun intended) naar voetbal en naar de cliffhanger van Goede Tijden Slechte tijden. Spannend!

Mijn blender is mijn beste vriend.

De blender is mijn beste vriend.

Ondertussen maak ik mij druk over alle mensen die plastische ingrepen ondergaan. Dan krijg je toch een ontzettend beurs gezicht? Dat is natuurlijk tijdelijk, maar het lijkt mij echt niet fijn als je hierdoor weinig gezichtsbewegingen kunt maken. Datzelfde geldt voor botox, ik begrijp dat je daarmee bepaalde spiertjes platlegt. Nu het voor mij minder vanzelfsprekend is om allerlei gezichtsbewegingen te maken, ontdek ik pas hoeveel gezichtsspieren je normaal gesproken gebruikt. Lachen ziet er bij mij dus niet uit, maar dat is binnen een paar dagen over. Wat een vreselijke gedachte als je nooit meer fatsoenlijk kunt lachen. Ik zou oprecht verdrietig worden als ik mijn lach had laten weg-botoxen. Daarna nog verdrietiger, omdat ik dan zou ontdekken dat ik niet meer verdrietig kon kijken…

Het omdenken kan beginnen

Ik moet er voor mezelf maar het beste van maken. En ja, als ik mijn hoofd nu bekijk, dan zijn er zeker voordelen te ontdekken.

  • Ik kan nu eindelijk selfies maken met special effects zonder Photo Booth. Altijd al willen doen…
  • Ik zie geen lijntjes en oneffenheden meer aan mijn rechterkant. Ik heb geen botox nodig!
  • Nog een schoonheidsvoordeel: geen wallen zichtbaar bij de hamsterwang. Deze zijn netjes geïntegreerd in de zwelling.
  • Voor het ontbijt serveer ik geen saai plakje brood, maar doe ik heerlijk creatief met havermout. In veel andere vloeibare vormen van ontbijt zit suiker. Dus eigenlijk ben ik hierdoor ook veel beter geworden in het lezen van etiketten op verpakkingen. Win-win dus!
  • De blender, die normaal ergens onder in een kast staat, heb ik her-ontdekt. Wat kan daar veel in! Een ideale manier om havermout te eten zonder dat je dat merkt.
  • In plaats van rechts-links-rechts, kan ik ook prima zoenen ontvangen op één wang, best gezellig eigenlijk.
Hiermee moet ik het doen vandaag...

Hiermee moet ik het doen vandaag…

Hoe te zoenen met één beschikbare wang

Drie kussen geven op een wang, heeft overigens speciale aandacht nodig. Ten eerste moet je dit van tevoren (ja, heel spontaan) met de kussen-gever afspreken. Anders staat de kussengever (en in het ergste geval: jullie allebei) in de lucht te happen. Been there. Ander aandachtspunt: ikzelf moet de neiging onderdrukken om met mijn hoofd te draaien (omdat je nou eenmaal gewend bent om met twee wangen te zoenen). Dat gaat niet altijd goed, waardoor een kussen-gever alsnog in de lucht hapt. Sorry.

Het fijnst van dit alles is dat deze situatie snel gaat veranderen en dat ik morgen alsnog gezellig naar het FestiValderAa ga, met hopelijk een afgezakte hamsterwang. Betere tijden zijn in zicht! Hopelijk geldt dat ook voor het échte Groninger Forum.