Selecteer een pagina

Cabaret

Ingrids allereerste optreden vond plaats in het theater van de Usva. Het ging toen om de eindpresentatie van de cursus Cabaret en Kleinkunst die gegeven werd door Karin Noeken. Ondanks alle zenuwen, merkte Ingrid ook dat ze veel plezier beleefde aan cabaret en ze kreeg de smaak te pakken.

Meerdere individuele optredens volgden. Van september 2006 tot april 2010 vormde Ingrid met Deborah Mebius en Renie Bahlmann de cabaretformatie Fier. Fier heeft meerdere programma’s op het podium gebracht: Niets menselijks is ons vreemd en Fier-factor.

Fier op Noorderzon

Fier op Noorderzon

Tijdens het Noorderzonfestival van 2007 was Fier te zien op de Safari: een productie van Theaterwerkplaats de Prins van Groningen. Bezoekers maakten een fietstocht langs allerlei geheime, bijzondere locaties waar een korte voorstelling werd gegeven. Voor het publiek is de tocht één grote verrassing: niks is van tevoren bekend. Vier avonden lang heeft Fier in een prachtig, historisch pand mogen optreden. Hierbij zijn fragmenten gespeeld uit het programma Niets menselijks is ons vreemd.

Lees meer

Cabaret

Ingrids allereerste optreden vond plaats in het theater van de Usva. Het ging toen om de eindpresentatie van de cursus Cabaret en Kleinkunst die gegeven werd door Karin Noeken. Ondanks alle zenuwen, merkte Ingrid ook dat ze veel plezier beleefde aan cabaret en ze kreeg de smaak te pakken.

Lees meer

Poster Fier-factor

In hun cabaretprogramma Fier-factor hebben Renie Bahlmann, Deborah Mebius en Ingrid de Vries hun krachten gebundeld om de Ware Adam te vinden. Op geheel eigen wijze zetten zij hun charmes in tegen de problemen des levens, rotte appels, zichzelf en elkaar. Wie van hen heeft de Fier-factor en mag zich de Echte Eva noemen? Één ding is zeker: het paradijs zal na Fier nooit meer hetzelfde zijn…

Lees meer

Fier op cabaretfestival Cabaretesk

Op zondag 30 maart 2008 heeft Fier meegedaan aan een selectieronde van Cabaretesk (voorheen Cabareteske) in Eindhoven. Dit is een cabaretfestival waarin wordt gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Kabouter. Tijdens de selectieronden wordt per kandidaat een juryrapport opgesteld en daarnaast kan het publiek stemmen op hun favoriete kandidaat.
Voor Fier was het een goede ervaring om te spelen in een overvol Grand Café Berlage. Als herinnering aan Cabaretesk prijkt er nu een kleine paddenstoel op de schoorsteenmantel. Wie weet komt daar ooit nog een Kabouter in te wonen…

Lees meer

Poster Niets menselijks is ons vreemd

In hun programma Niets menselijks is ons vreemd’ maken Deborah Mebius, Renie Bahlmann en Ingrid de Vries een grote knipoog naar het dagelijks leven. Belangrijke zaken komen daarbij letterlijk en figuurlijk op tafel te liggen. De liefde, burgerlijkheid, passie, dood bier: niets is ongewoon voor Fier…

Lees meer